یادداشت دبیر جایزه
تهران نیز قصههای شنیدنی برای گفتن دارد. مثل هر کلانشهر دیگری که بر بستری از تاریخ و سابقه و در محور میلیونها فکر و اعتقاد و آرزو قرار گرفته، تهران نیز دورنمایی برای پیشرفت و اعتلای خود ترسیم کرده؛ دورنمایی بر قاعده نیازهای انسانی و دور از هیاهوی ماشینها و سازههای فلزیای که روح را از کالبد اجتماع پس میزنند.
تصویری متصل به شبکهای از اجتماعات میلیونی، که نمیتوان بدون ارتباطات همافزا و سازنده به آن دست پیدا کرد. طی هزارهها و قرنها، تجربه تمدن و شهرنشینی روی پوست و پاپیروس و کاغذ و نسلبهنسل به ما رسید و اکنون این مسئولیت ماست که به مسئولانهترین شکل ممکن آن را در اختیار یکدیگر قراردهیم. همانطور که تمام خانهها و خیابانها و کوچهها یک شهر را تشکیل میدهند، جهان نیز متشکل از شهرهای کلان و کوچک و واحدهای اجتماعیست؛ نمیتوان و نباید که ارتباط میان واحدهای تشکیلدهنده یک کل را مستمرا تجدید و تمدید نکرد.
جایزه جهانی خشت طلایی تهران، فرصتی برای زنده نگاه داشتن آتش سنت اشتراکگذاری تجارب است. تجربه و دانشی که همه بهمرور و سختی به دست آوردهایم و کارکرد خود را از دست خواهد داد اگر در اختیار یکدیگر نگذاریم.
تهران هر ساله مفتخر است، از مسئولان و فعالان شهری میزبانی نماید، تا در ضیافتی از همدلی و تشریک مساعی، به بهبود کیفیت زیست شهری در جهان کمک نماید.
در راستای این رسالت جهانی، پنجمین دوره جایزه، با تاکید بر پاندمی شهری و اجماع و تعامل بینالمللی در آذرماه سال جاری در تهران برگزار خواهد شد.
دکتر زهیر صباغ پور آذریان
معاون امور بین الملل مرکز ارتباطات شهرداری تهران
دبیر جایزه
